Min Installatietechniek - Aambeeld 13 - 1671NT Medemblik  

Web-design TBMVISUALS Bussum

[ Gebruiksvoorwaarden ]    [ Sitemap ]     [ Links ]

Uw Verwarmings Specialist !


7 dagen 24 uur bereikbaar

BEL: 0227-542868

Gambia Speelt Mee

Energiecentrale voor thuis.


Baxi Group werkt aan de introductie van de ketel van de toekomst, de Baxi Ecogen. Een innovatief toestel dat naast warmte en warm water ook elektriciteit opwekt. De opgewekte elektriciteit wordt in eerste instantie voor eigen gebruikt ingezet. Is het eigen gebruik lager is dan de productie, dan kan de overtollige capaciteit worden teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.  


Baxi heeft in 2006 gekozen voor Stirling motor-techniek en zich in 2007 met andere cv-ketel fabrikanten aangesloten bij het consortium van Microgen Engine Corporation (MEC).


Lees verder >>

Baxi Ecogen HRe

Brochure downloaden

Bel mij nu !

Aanvragen

Terug naar overzicht

Remeha Evita HRe

Baxi Ecogen HRe


Specificaties1


3 - 24


920


450


426


Baxi Ecogen HRe®


Electrisch vermogen kW       


Thermisch vermogen kW  


Hoogte in mm                    


Breedte in mm  


Diepte in mm

Werking


Het toestel bestaat uit een HR-ketel en een kleine (Stirling-)motor die op aardgas werkt. De motor drijft een generator aan die elektriciteit produceert. De opgewekte elektriciteit wordt in huis gebruikt. Restwarmte van de motor wordt gebruikt voor opwarming van het huis en voor het aanmaken van warm tapwater. Mocht er op enig moment meer warmte nodig zijn dan de aardgasmotor kan produceren, dan springt de HR-ketel tijdelijk bij.


Het is de kunst om de Stirling motor zolang mogelijk te laten produceren. Dit bereiken we vooral door de HRe®-ketel te combineren met een voorraadvat voor het warme tapwater.


Status


Samen met de vereniging 'Slim met Gas' en de 'Smart Power Foundation', waarvan Baxi lid is, werken we aan de introductie van de HRe®-ketel in Nederland. Na een uitgebreid ontwikkelings-traject start Baxi in het najaar van 2008 met veldtesten in Nederland. Als alles volgens schema verloopt dan starten we in de tweede helft 2009 met in serie geproduceerde toestellen.

In de loop van 2009 is de eerste Ecogen combi-ketel geïntroduceerd. Bij de introductie werd deze HRe®-ketel gecombineerd met een voorraad vat van 150 liter.